Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Μακριά γαϊδούρια!!!...

(Κάποτε η παιδική χαρά είχε τραμπάλες, τσουλήθρες, μύλο και κούνιες. Στην εποχή του Ιντερνετ διαθέτει χρωματιστά πιγκουινάκια, σκυλάκια και κάθε λογής εικονικούς χαρακτήρες (avatars) προς υιοθεσία! Το μόνο που χρειάζεται για την... πράξη της υιοθεσίας είναι μία εγγραφή στο site και μια μηνιαία συνδρομή 5-15 δολαρίων. Μέσω του Διαδικτύου κάθε παιδί αποκτά σήμερα νέες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δυνατότητες και ευκαιρίες μέσα στο ίδιο του το σπίτι.
Το Club Penguin του Disney και το Webkinz αποτελούν αυτή τη στιγμή το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι του Διαδικτύου. Με εκατομμύρια μέλη -6.000.000, δηλαδή κατά μέσο όρο 20.000 την ημέρα, γράφτηκαν στο Webkinz μόνο τον περασμένο Νοέμβριο- οι παιδικές χαρές του Ιντερνετ έχουν σήμερα έσοδα που αγγίζουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.
Οι «παγκόσμιοι κολοσσοί» της βιομηχανίας διασκέδασης, όπως η Time Warner και η Nickelodeon, δεν επιθυμούν να μείνουν έξω από αυτό. Εχουν ξεκινήσει μια τρελή κούρσα προκειμένου να κερδίσουν κι εκείνοι ένα κομμάτι της αγοράς. Οσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο. Ως το 2011 υπολογίζεται ότι οι εικονικοί κόσμοι του Ιντερνετ θα ξεπερνούν 20 εκατομμύρια μέλη.
Ανάλογες κινήσεις ετοιμάζουν και πολλές εταιρίες παιχνιδιών. Ωστόσο, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, η όρεξη των εταιριών για την ανάπτυξη των εικονικών κόσμων αλλά και των ίδιων των χρηστών να μπαίνουν σε αυτούς δεν θα παραμείνει ακόρεστη. Η έλλειψη νέων ιδεών που προς το παρόν παρατηρείται θα μπορούσε να λειτουργήσει αρνητικά για το μέλλον της ύπαρξής τους. Αυτή τη στιγμή δέκα από τους υφιστάμενους εικονικούς κόσμους ζητούν από τα παιδιά να υιοθετήσουν ένα ψηφιακό ζωάκι.
....


01. Club Penguin. Τα μικρά παιδιά μπορούν να ντύσουν έναν πιγκουίνο, να διακοσμήσουν το ιγκλού του, να συνομιλήσουν και να παίξουν με φίλους τους. Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ινερνετική παιδική χαρά σαν τρόπο «εισαγωγής» των παιδιών τους στον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Για παιδιά 6-14 ετών.

02. Webkinz. Το σύστημα λειτουργίας του βασίζεται στην πώληση λούτρινων κουκλών. Κάθε κούκλα φέρει κωδικό σύνδεσης με την ομώνυμη εικονική κοινότητα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Μέσα από αυτήν το παιδί μαθαίνει εικονικά να φροντίζει ένα κατοικίδιο και να συναντά τους φίλους του. Για παιδιά από 6 έως +13 ετών.

03. Virtual Magic Kingdom. Σε αυτόν τον on-line κόσμο ο χρήστης δημιουργεί το δικό του χαρακτήρα και μέσω αυτού μπορεί να ανακαλύψει τη μαγεία των θεματικών πάρκων του Disney, να ταξιδέψει σε χώρες παραμυθένιες και να παίξει πολλά παιχνίδια μόνος ή με άλλα μέλη της «κοινότητας». Για παιδιά από 8-14 ετών.

04. Neopets. Με την επιλογή του δικού σας νεο-κατοικιδίου εισέρχεστε στη neopia, έναν κόσμο με χώρες, νησιά, λίμνες και βουνά που μπορείτε να ανακαλύψετε ταξιδεύοντας μαζί με το ζωάκι σας. Η neopia είναι επίσης γεμάτη παιχνίδια, παζλ και δραστηριότητες που μπορούν να παίξουν μόνα ή με άλλα μέλη της κοινότητας.

(c) Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΟ: ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!
ΙΔΕΑ: Πιστεύω ότι θα πρέπει να φτιάξουμε μια εικονική "μακριά γαϊδούρα" και να την κατοχυρώσουμε! Τι λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: